TOP aanbiedingen

Actie winterstart

28.11-19.12.2020

» [meer]

Accommodatie inkl. Skipas

 

05.12.-19.12.2020

09.01.-23.01.2021

10.04.-17.04.2021

» [meer]

Pasen special

27.03.-17.04.2021

» [meer]

Lente ontwaken

17.04.-19.06.2021

» [meer]

Almabtrieb weken

11.09.-09.10.2021

» [meer]

Uitstapjes in het Zillertal

Ahornbahn Mayrhofen

De Ahornbahn in Mayrhofen ist de grootste gondelbaan van Oostenrijk. Bovendien kan in de winter het hele gebied worden bedekt met sneeuw

Kabelbaan tour

voor degene die vooral geïnteriseerd zijn in de techniek van de grootste kabelbaan van Oostenrijk, is er iedere dinsdag om 11.00 uur een kabelbaan tour. Verzamelpunt is het dalstation van de Ahornbahn. Omdat de volledige aandrijftechniek van de ahornbahn in het bergstation is, heeft u daarvoor een gondel ticket nodig.

Gewoon ernorm.....
...zijn de Großraum gondels van de Ahornbahn. 160 (!!) Personen vinden er een comfortable plek. De Ahornbahn in Mayrhofen is hiermee de grootste gondel van Oostenrijk. Bovendien kan in de winter het hele gebied worden bedket met sneeuw

Café Ahornbahn
Bij slecht weer veranderd de Ahornbahn in een zwevend café mit met drankjes, gebak en lounch muziek. In de rit zit dan een drankje inbegrepen.

Bron: mayrhofen.at

Berliner Höhenweg

Als in de tweede helft van de 19e eeuw de belangstelling voor de wetenschappelijke ontwikkeing van de alpen steeds groter wordt en de nieuw gevormde, voornamlijk academische alpine verenigingen worden opgericht......

Als in de tweede helft van de 19e eeuw, de belangstelling voor de wetenschappelijke ontwikkelingen van de Apen steeds groter wordt en de nieuw gevormde, voornamelijk academische alpine verenigingen opgericht worden, werd er begonnen met het bouwen van de schuilhutten en de nodige klimroutes ernaar toe. Ook was er de wens om deze zeer hoog gelegen hutten met elkaar te verbinden. Er werden daarvooor bestaande paden van jagers en smokkelaars gebruikt. Zo kwam "De Ötzi" op een van deze paden aan zijn einde.

In de Zillertaler Alpen was in het bijzonder de Berlijnse afdeling van de Duitse en Oostenrijkse Alpen vereniging (DOeAV) actief en bouwde er van af 1879 onder andere de Berliner Hütte. al in 1889 werd een zware alpine klim over de Schönbicherler Horn (3.133 mtr boven de zeespiegel.) naar het toen nieuwe Furtschaglhaus voltooid. Wie vandaag de dag de talloze deels bewerkte granieten platen van deze wegen betreed, kan zich voorstellen wat voor een werk dit voor de lokale bevolking is geweest. Dit gedeelte met een hoogte verschil van 1060 meter was de kern van de latere Berliner Höhenweges.

Finkenberg (785 m) – Gamshütte (1916 m)

Via de Hermann-Hecht-Weg bereikt men de Gamshütte. Beklimming 1000 mtr, Wandelijd ongeveer 3,5 uur Gamshütte – Friesenberghaus (2498 m)
Deze route is met 14 km de langste en meest uitdagende. De weg, die oploopt naar 2000 m hoogte, is zuid-west gelegen, wat betekent dat men in de zomer maximale zonlicht heeft. Deze route wordt weinig gedaan, beklimming 1130 mtr, afdaling 561 mtr, wandeltijd ongeveer 9 uur.

 

Friesenberghaus – Olpererhütte (2389 m)
Kortste route, beklimming 150 mtr, afdaling 250 mtr, wandeltijd ongeveer 1,5 uur Olpererhütte – Furtschaglhaus (2295 m)
Deze etappe van de route loopt langs de Schlegeisspeichers op een weg zuidoosten richting Furtschaglboden. Afdaling 600 mtr, beklimming 500 mtr, wandeltijd ongeveer 4 uur.

 

Furtschaglhaus – Berliner Hütte (2040 m)
Op de Schönbichler Horn bereikt men met 3133 mtr het hoogste punt van de Berliner Höhenweges. Naar het hoogst gelegen gedeelte toe zijn staalkabelzekeringen en klimhulpmiddelen beschikbaar. Deze Etappe is uitdagend en veeleisend. Beklimming 900 mtr, afdaling 1060 mtr, wandeltijd ongeveer 7 uur.

 

Berliner Hütte – Greizer Hütte (2226 m)
Over de Mörchenscharte (veiligheid kabel, korte ladder) naar de Floitengrund, vervolgens omhoog naar de Greizer Hütte. Beklimming 1200 mtr, afdaling 1050 m, wandeltijd 7 uur.

 

Greizer Hütte – Kasseler Hütte (2177 m)
Over de Lapenscharte, naar beneden in de Lapenkar, naar de Elsenklamm (kabelzekering) redelijk dichtbij de Kasseler Hütte (het pad via de Schuhscharte, staat nog steeds op sommige kaarten aangegeven, maar is door een aardverschuiving niet meer toegankelijk, gevaar om naar beneden te vallen). Beklimming 500 mtr, daling 550 mtr, Wandeltijd 6 uur.

 

Kasseler Hütte – Edelhütte (2237 m)
Over de Siebenschneidenweg, dit vanwerge de 7 overhangende klammen zo genoemd, 14 km tot de Edelhütte, tussendoor een korte kabelzekering en ijzeren pinnen als trede. Beklimming 600 mtr, Afdaling 550 mtr, wandeltijd 9 uur, afdaling naar Mayrhofen.
Of met de Kabelbaan (Ahornbahn), Afdaling vanaf de Edelhütte 300 mtr, of loopend over de Föllenbergalpe en het Gasthaus Alpenrose naar Mayrhofen, afdaling 1600 mtr.

 

 

Belevingskaasmakereij Zillertal

Op 6000m² en 11 afdelingen kunt u in Tirools eerste belevingskaasmakerij van de werkeld , melkverwerking en kaasproductie, live, multimediaal en van dichtbij beleven.

Op 6000m² en 11 afdelingen kunt u Tirools eerste belevingskaasmakerij van de wereld, de melkverwerking en kaasproductie, live, multimediaal en van dichtbij beleven. Ouders met kinderen, individuen en groepen worden uitgenodigd om het dagelijks werk van een zuivelfabriek in een volledig nieuwe en ongekende manier te beleven. Zien, ruiken en proeven!

 

Kijkt u mee over de schouder van de kaasmeester en geniet van culinaire hoogstandjes uit het gevarieerde menu van de Zillertal Sennerei keuken. De melk en kaasprokductie van de Sennerei Zillertal kunnen vervolgens worden gekocht in Ab-Hof. Link: www.sennerei-zillertal.at

Tauern krachtcentrale

De krachtcentrale Mayrhofen wekt sinds 1970 jaarlijks zo ongeveer 670 miljoen kwh electriciteit op. Het bestaat in principe uit de opslag Stillupp, de stuwdam en de krachtcentrale Mayrhofen.

Waterkracht centrale in het Zillertal

De krachtcentrale bestaat uit twee onderdelen, de pompaccumlatie centrale Roßhag en Häusling met een stuwmeer  Schlegeisspeicher en recervoir Zillergründl en Mayrhofen met het stuwmeer Stillup. Het recervoir Stillup is hét stuwmeer van de krachtcentrale Mayrhofen, gelijktijdig dient hij de pompaccumlatie centrale Roßhag en Häusling als stuwmeer waarvan het water wordt gebruikt.

Samen met de krachtcentrale Gunggl, Bösdornau en Tuxbach heeft de krachtcentrale groep Zemm-Ziller een vermogen van 965 MW plus 600 MW van pompen in Roßhag en Häusling. De centrale heeft een vermogen van meer dan 1.500 MW en is hiermee de meest krachtige energiecentral groep in Oostenrijk.

Zillertalbahn

De Zillertalbahn loopt van Jenbach door het Zillertal naar Mayrhofen. Het is een particuliere smalspoorbaan met 760 mm spoorbreedte, die vandaag de dag vooral dienst doet als het vervoer voor toeristische doeleinden en het houttransport.

De Zillertalbahn loopt van Jenbach door het Zillertal naar Mayrhofen. Het is een particuliere smalspoorbaan met een spoorbreedte van 760 mm, die vandaag de dag vooral dienst doet als het vervoer voor toeristische doeleinden en het houttransport.

Naast moderne  diesellocomotieven en treinstellen, beschikt de Zillerbahn ook over verschillende bedienbare stoomlocomotieven, deze "stoom stoptreinen"worden ingezet voor toeristische doeleinde. Het goederenvervoer wordt met wagons op het normale spoor verwerkt.

In Jenbach kruist het spoor de Westbahn, die als normaal spoor van Wenen vial  Linz, Salzburg en Innsbruck naar Bregenz rijdt. Ook heeft het spoor in Jenbach aansluiting op de Achenseebahn, een smalspoor tandradbaan. Zo komen in Jenback als de enige plaats in Oostenrijk, drie verschillende spoorbreedtes bij elkaar.

Hintertuxer Gletsjer

De wereld van het ijs op de Hintertuxer Gletsjer is een wonder van de natuur, die iedere bezoeker van deze unieke omgeving betovert. Zelfs in de zomer kunt u skiën en snowboarden op de Hintertuxer Gletsjer!

De Hintertuxer Gletsjer ligt aan het einde van het Tuxer dal, een zijdal van het Zillertal in Tirol in de Zillertaler Alpen, Oostenrijk. Het hoogste punt ligt op 3250 mtr gelegen tussen de zuiderlijke en moordelijke, 3288 meter hoge top van de Gefrorene-Wand-Spitzen. De gletsjer kan het hele jaar door gebruikt worden als gletsjer skigebied, bestaande uit een tweetal gletsjers, de Tuxer Ferner en de Riepenkees, gelegen bij het plaatsje Hintertux

De Hintertuxer Gletsjer biedt het hele jaar door de mogelijkheid om te skiën. Vanwege de hoge ligging zijn de sneeuewcondities goed en zijn meestal ook bijna alle pistes en liften in bedrijf. Het gletsjer skigebied heeft een eigen skischool voor beginners en gevorderden.

Naast de wintersport mogeijkheden van de Hintertuxer Gletsjer heeft het ook een panoramische uitzicht op de Alpen van net onder de 3.250 mtr. Het gebied is ook geschikt om te wandelen, er zijn voldoende hutten beschikbaar, sommige met bediening gedurende het hele jaar. Een van de hutten is het Spannagelhaus met het natuurmonmuentl Spannagelhöhle, een meer dan 10 km lange grottenstelsel van de totale Cetrale Alpen. De ingang bevindt zich direct naast het Spannagelhaus.

Zillertaler Höhenstraße

De onvergetelijke vakantie ervaring van 550 tot 2.020 mtr. De Zillertaler Höhenstrasse behoort tot een van de mooiste Alpen wegen van oostenijk

De Zillertaler Höhenstrasse behoort tot een van de mooiste Alpenwegen van Oostenrijk en..

  • biedt ieder bezoeker een prachtige rit tot op een hoogte van 2020 mtr met uw eigen auto,de tourbus, de lijnbus of zelfs met de fiets.
  • Biedt indrukken van een fantastisch mooie panorame van de Zillertaler Alpen en is het beginpunt voor talrijke bergwandelingen.
  • Brengt de bezoeker naar de enige Zillertaler Alpen tuin
  • Opent een prachtig natuurlandschap en leidt u naar verschillende berghutten.
  • Nodigt u uit voor welverdiende pauze in een van de gezellige berghutten of schuilhutten.

Krimmler Wasserfälle

Indrukwekkende watervalweg met verschillende mogelijkheden om langs het Krimmler Achentales te wandelen... afhankelijk van u stemmimg!

De Krimmler Watervallen zijn met een valhoogte van 380 mtr, de hoogste watervallen van Oostenijk.

De watervallen liggen aan de rand van het dorp Krimml (Salzburg), in het Nationale park Hohe Tauern in de buurt van de grens met Italie. Ze worden gevormd door de Krimmler Ache, die aan het einde van de hooggelegen Krimmler Achentals in drie fases naar beneden stort. De rivier komt vervolgens uit in de Salzach, stroomt langs Pinzgau verder richting Salzburg naar de monding van de rivier de Inn.

Pas in de 18e eeuw, gaan met name de Engelsen – vaak uit wetenschappelijke interesse – op reis naar de Krimmler Wasserfälle. Om er voor te zorgen dat de toeristen zonder veel moeite, meer kunnen zien van de Krimmler Wasserfällen, bouwt de verpleger uit Mittersill, Ignaz van Kürsinger, in 1835 een weg tot aan de bovenste fase van de waterval. In 1879 verbetert de afdeling Pinzgau van de Duitse en Oostenrijkse Alpenvereniging de Krimmler Tauernweg tot een meer toegankelijke panoramaweg.

De weg vandaag de dag
De vandaag nog bestaande weg werd in 1901 door de afdeling Warnsdorf gebouwd. De bouw was noodzakelijk, omdat er na de bouw van de Pinzgauer Lokalbahn (spoorlijn) van Zell am See naar Krimml in 1897 het  bezoekers aantal drastisch gestegen is (1905: 8.600 Besucher). Vanaf 1904 begon de afdeling bij de Krimmler Wasserfallweg met het innen van tolgelden, een tol voor de onderhoudskosten (1904: 36 heller, 2004: €1,50 , 2006: €1,80 ). De weg loopt langs de waterval en gaat over in een smalle en steile haarspeldbochten. Als men de complete waterval weg omhoog wil lopen is een goede conditie van belang. Vanaf verschillende uitkijkplatforms bieden zich spectaculaire uitzichten. Het behoord nu bij de afdeing Warnsdorf/Krimml van de Oostenrijkse Alpenvereniging.

Wandelweg
Na het beklimmen naar de top van de waterval langs de watervalsweg (ongeveer 1 uur) zijn er langs de Krimmler Achentales verschillende mogelijkheden om verder te wandelen: Na twee uur bereikt men het Tauernhaus (1.631 m). Vanuit daar kan men verdergaan naar het Achental tot de Warnsdorfer Hütte (2.336 m, 3 uur, afdeling Warnsdorf/Krimml) of afbuigen in het Rainbachtal  om na 3 uur de Richterhütte (2.374 m, afdeling Bergfreunde/Rheydt) te bereiken.

Binder FeuerWerk, Fügen im Zilllertal

De modernste, meest efficiënte biomassa installatie voor warrmtekrachtkoppeling in Europa, met verbazingwekkende technieken. Facileteiten... Een videogids in zes talen leidt u door het vuurwerk.

Seminars & congressen, kunst & cultuur, gala's en evenementen, evenals rondleidingen door de meest moderne en efficiënte biomassa warmtekrachtcentrale, in verbinding met de SichtBAR - de gastronomie in het FeuerWerk. Door zijn voorbeeldige efficieëntie is het een architectonisch bijzonderheid met de daarvoor geschikte technische apparatuur producten in de vorm van warmte, elektricitie, pellets en briketten te produceren, dit om als voorbeeld voor duurzame energie in de regio te dienen, die een overmaat van hout beschikbaar heeft. en onder andere een culturele ruimte met een doorlopend cultuureel programma, in de vorm van tentoonstellingen, concerten, theatervoorstellingen, lezingen, seminars en nog veel meer. Kom langs en ervaar de fascinatie van hout - wij kijken uit naar uw bezoek!

Link: www.binder-feuerwerk.com

Swarovski Kristallwelten, Wattens

De water spugende reus, die op magishce wijze zijn bezoekers naar binnen lokt, naar daar waar wonderkamers, vuurtorens en fantasie samenkomen, wie had er ooit gedacht dat Swarovski in een tijdsbestek van 12 jaar een wereldwijd icoon zou zijn, met tot nu toe meer dan 7 miljoen bezoekers.

Swarovski Kristallwelten ontstaan in 1995, in verband met het 100 jarig jubileum besloot de oostenrijkse Kristal ondernemer Swarovski KG   op het hoofdkantoor in Wattens (Tirol), om door de van oostenrijk afkomstige kunstenaar André Heller, een pretpark rondom het thema kristal te ontwerpen. André Heller, geholpen door kunstenaars zoals onder andere Brian Eno, Susanne Schmögner, Paul Seide ontwierp een  „illusionistische glitterwereld in de wonderkamers“.

Link: http://kristallwelten.swarovski.com

Sprungschanze Bergisel und das Goldenes Dach, Innsbruck

Ontdek op een dagje uit onze hoofdstad (van de deelstaat Tirol) Innsbruck, daarbij natuurlijk een bezoekje aan de Olympische springschangs Bergisel en het gouden dak in de prachtige oud stad.

Hoofdstad (van de deelstaat Tirol) Innsbruck
Ontdek op een dagje uit onze hoofdstad Innsbruck met zijn mooie theaters (Landestheater, stads theater, Innsbrucker Kallertheater, ridderspelen,...) en musea (Riesenrundgemälde, Schloss Ambras, Tiroler Landesmuseum, Tiroler Volkskunstmuseum, Stadtmuseum, Zeughaus, Tiroler MuseumsBahnen, Tiroler Kaiserjägermuseum, Alpenvereinsmuseum,...).

Springschans Bergisel
De in 2001 vernieuwde  Olympische springschans en de Bergisel skischans, in het kader van het internationale vierschans toernooi, hebben de Bergisel tot een sportieve en toeristische  eerst keus attractie gemaakt. Met de nieuwe kabelbaan lift en de bezoekerslift in de toren, komt u op een handige manier in het cafe, restaurant en het pannoramische uitkijkplatform. HET UITZICHT, op 50 meter hoogte bevindt zich het panoramische terras. In 360° panorama kunt u de Tiroler Bergwereld over Innsbruck en omgeving bewonderen.
Link: www.bergisel.info

Gouden dak
In Maximilianeum bevond zich van 1420 tot ongeveer 1460 de residentie van de Tiroler vorst Friedrich IV en Sigmund des Münzreichen. De met 2657 vuurvergulde koperspanen bedekte Prunkerker, het symbool van de stad, werd als opdracht onder Kaiser Maximilian I. von Niclas Türing d.Ä.gebouwd en volgens de inscripties in 1500 voltooid.
Link: www.goldenes-dachl.at

Goudmijn in Zell im Zillertal

Neem deel aan een van de grote avonturen uit de afgelopen eeuwen! Voel hoe de binnenkant van de berg leeft, en beleef dit met een indrukwekkende multimedia presentatie.

Voel hoe de binnenkant van de berg leeft, en beleef met een indrukwekkende multimedia presentatie de ins en outs over 350 jaar geschiedenis en deze bijna vergeten handel. Hier krijgt u een kijkje van de arbeidsomstandigheden onder de grond, niet alleen de concervatieve levensstijl  van de mijnwerkers en hun sociale omgeving.  U leert ook over de politieke conflicten tussen Salzburg en Tirol, de economishce achtergrond en de sterke invloed van de kerk.

Link: www.goldschaubergwerk.com